Doporučujeme: SUDOKU | TV program | Služby na web | NEJLEPŠÍ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ | Stahovač videí z YouTube | Měření rychlosti internetu

Zápisky a příběhy – Vše na jednom místě

Mateřská dovolená - 1. kapitola

Datum: 25. 2. 2024 14.06 | Autor: Michala | 154× | Kategorie: Mateřská dovolená | Komentáře: 0

Mateřská dovolená. Taky by vás zajímalo, kdo tento název vymýšlel? Určitě to byl chlap, jinak by nikdo takový název pro tento účel nemohl použít.

Taky si někdy představujete, jak by vypadala mateřská dovolená bez dětí? :-)

Každý z nás si asi dokáže představit, jak takový den na mateřské dovolené vypadá. Teda aspoň vy, co máte děti :-) Nejen, že lítáte celý den kolem dětí, ale k tomu musíte ještě vařit, prát, žehlit, uklízet a starat se o manžela :-) Na večer máte určitě velké plány, co všechno budete dělat, až dítě bude spát, nicméně málokdy na tyto plány dojde, protože večer zjistíte, že jste tak vyřízené, že jdete téměř okamžitě spát.

Já musím říct, že mám dítě hodný. Ne, opravdu :-) Vím, že tohle nejspíš tvrdí každá matka, ale upřímně hodnější dítě už být asi ani nemůže. Můj syn málokdy brečí, a když brečí, je to většinou proto, že má opravdu nějaký problém :-)

Ale nemyslete si, taky se dokáže pěkně vztekat :)

Naštěstí si umí hrát sám. Jestli máte dítě, které vás potřebuje mít pořád za zadkem, upřímně vás lituji :-) A jestli máte dítě, které od rána do večera a od večera do rána brečí, tak máte zatraceně velkou smůlu :D Já tohle naštěstí nepoznala, alespoň prozatím :D Večer mi syn chodí spát mezi sedmou a osmou hodinou a od té doby o něm do rána nevím :-) Takže večery opravdu můžu trávit tím co mě baví nebo tím co jsem nestihla přes den udělat.

Co je u nás problém? Mé dítě má rádo svůj klid :D Takže když jde spát, potřebuje ticho. Co to znamená? Že například v kočárku zásadně nikdy nespal a ani nespí. A od té doby co začal běhat, tak v kočárku být ani moc nechce. Zároveň se tento problém týká i autosedačky. Většina lidí vám řekne, že jen nastartují auto, jejich dítě spí. U nás to nehrozí. I když jsme na cestě šest hodin a můj syn je maximálně unavený, v autosedačce zaspat nedokáže.

Co se týče jídla, mé dítě zbaští vše co uvidí. Je mu úplně jedno, jestli je to sladké, slané, bez chuti nebo dokonce pálivé. Při všem se bude olizovat a žádat ještě další přídavek :-)

Že si stěžuji? Vůbec ne :D Spíš doufám, že mu to vydrží :D

S dětmi je to občas velice zábavné. Někdy bychom je nejradši uškrtili, ale i tak je milujeme a doufáme, že se časem vždy vše spraví. Samozřejmě nesmíme být naivní a myslet si, že by někdo ocenil tu naši snahu :D Ale naděje umírá poslední :-) Každopádně ještě se můžeme utěšovat tím, že nemáme dvojčata nebo trojčata :-) Jestli ovšem nejste zrovna matkou, která dvojčata nebo trojčata má :D

Přidat nový komentář:




Ochrana proti spamu. Napiš prosím číslici pět: