Doporučujeme: SUDOKU | Stahovač videí z YouTube | Služby na web | Měření rychlosti internetu | NEJLEPŠÍ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ | TV program

Zápisky a příběhy – Vše na jednom místě

Život v cizí zemi - úvod

Datum: 25. 2. 2024 15.13 | Autor: Michala | 157× | Kategorie: Život v cizí zemi | Komentáře: 0

Vyzkoušeli jste si někdy žít v jiném státě? Nebo vás občas přepadají myšlenky, jestli by to nebylo někde lepší? V těchto článcích se můžete dočíst o rozdílech mezi cenami, jak to vypadá na trhu práce, jaká je mentalita lidí, jejich zvycích, jaké mají jinde zdravotnictví a hlavně o zkušenostech života v cizí zemi.

Osobně jsem si vyzkoušela žít ve třech různých zemích. Jednou z nich je Anglie.

V Anglii jsem žila půl roku, ale byla jsem tam mnohem víckrát. V té době jsem žila ve městě Camberley. Anglii není asi úplně potřeba představovat. Všichni určitě víte, čím je specifická. Jsou to například červené telefonní budky, černé taxíky a červené Doubledeckery. Samozřejmě těch věcí je mnohem víc.

Vyzkoušel jste si ovšem někdo z vás v Anglii řídit po druhé straně, než je tomu u nás? :-)

Nebo chodily jste v Anglii do školy?

Hlídali jste někomu v Anglii děti? Věřte, to je teprve zážitek :-)

Druhou zemí je Švédsko. Město, kde jsem bydlela se jmenuje Köping. A i zde jsem strávila půl roku.

Řekla bych, že Severské země lákají spousta lidí k návštěvě. Já se musím přiznat, že mi Švédsko nic neříkalo, dokud jsem v něm náhodou skrz práci neskončila :-) Každopádně toho rozhodně nelituji.

Jejich architektura, mentalita lidí a mnoho dalšího je u nich opravdu jednoznačné. Zajímavé je i to, když mají v noci světlo nebo naopak přes den tmu :-) A vzhledem k tomu, že jsem ve Švédsku byla přes zimní období, musím se přiznat, že takovou zimu jsem nikde nezažila.

Už se moc těším, až vám budu o této zemi vyprávět, protože je rozhodně o čem.

Další a zároveň poslední zemí, kde jsem tentokrát žila delší dobu je Německo. V této zemi jsem strávila přes tři roky a bydlela jsem ve městě Wiesbaden, což je západ Německa.

Protože Německo je velký stát, dost záleží na tom, v jaké části žijete. Wiesbaden je západ Německa a tato oblast je velice bohatá. Dokonce bych řekla, že je to jedna z nejbohatších oblastí světa.

Wiesbaden je krásné město. Zde je spousta příležitostí a možností. Ať už se jedná o noční život, který je tu rozhodně bohatý nebo o pracovní příležitosti. Nebo pokud milujete nákupy, zde mít nouzi nebudete :-)

Protože jsem zde strávila nejdelší dobu, mám vám toho spoustu co vyprávět.

Jaká je mentalita západních Němců, jaký jsou řidiči, jak se zde nakupuje a za jaké ceny, jaké tu mají zdravotnictví?

Budu ráda, pokud se mnou budete diskutovat, říkat vlastní zkušenosti s těmito státy nebo se budete ptát na cokoli co vás zajímá.

Občas se některé věci můžou jevit jinak, než ve skutečnosti jsou. Realita je někdy odlišná oproti představám, které můžeme o těchto zemích mít.

Rozhodně se na vás moc těším v dalších článcích :-)

Přidat nový komentář:




Ochrana proti spamu. Napiš prosím číslici pět: